Alle måltider er vigtige, og det sunde valg har en synlig effekt på dine medarbejdere og kollegaer, når der skal præsteres på arbejdet. Sund ernæring i løbet af dagen er drivkraften, og det bør derfor være et essentielt punkt på dagsordenen. Når frokosten prioriteres på arbejdet, har det ikke alene betydning for, at man får stillet sulten, men også betydning for den performance, hver enkelt medarbejder yder.
For at få et sundere arbejdsmiljø er frokosten et af de punkter, som har indvirkning på ernæringen. Frokosten kombineres med en pause, hvor medarbejderen kan afkoble sig fra arbejdet, samt at denne kan socialisere sig med sine kollegaer, hvilket skaber et sundere arbejdsmiljø. Dermed kan man med en varieret og sund frokostordning give medarbejderne et måltid, som øger energiniveauet og derigennem arbejdsindsatsen. Når firmaet i samme omgang også kan implementere bevægelse ind i hverdagen, øger det niveauet yderligere.
Når frokosten skal tænkes ind i arbejdsgangen
Når frokosten tænkes ind i medarbejdernes hverdag, har det betydning for produktiviteten. Derudover har en sund frokost indflydelse på velvære og arbejdslysten. Det kommer af, at man får tiden til at lægge alt fra sig og nyde et måltid i godt selskab med kollegaerne, hvor der også er mulighed for at socialisere sig. Man kan let føle sig forstyrret eller skynde sig med at spise frokosten, hvis denne indtage ved skrivebordet. Derfor er vigtigt, at man rejser sig fra sin arbejdsstation og bevæger sig over i et fællesareal, hvor måltidet kan nydes i ro og mag.
Nogle virksomheder har ikke en frokostordning, hvorfor medarbejderne selv skal medbringe frokosten. Dog kan dette lede til, at man springer frokosten over, at man vælger en færdigret eller et usundt måltid. Med en frokostordning, hvor der er tænkt over råvarerne, kan man sørge for, at medarbejderen indtager mindst ét sundt måltid i løbet af dagen. Hvis man alene har en hverdagskost, der består af kaffe, croissanter og færdigretter, kan det medføre store udsving i blodsukkeret, hvilket har en dårlig effekt på personen. Man skal som minimum opfordre til sundere alternativer, men med en frokostordning, hvor alle elementer er tænkt ind, kan man som arbejdsgiver sikre sig, at man holder hånden om medarbejderen og sørge for et sundt måltid. De medarbejdere, der bevidst springer frokosten over, har en øget tendens til at overspise efter arbejdet eller trang til at indtage sukker i løbet af dagen. Tænk derfor også frugt ind i en frokostordning, så man undgår manglende energi.
Den sunde frokost og fordelene
Den sunde frokost kan være alt fra grøntsager til frugter, og hvis brød er et must til frokosten, kan fuldkornsbrødet vælges. Det er vigtigt at huske på, at en varieret kost er vigtig for medarbejderens velbefindende. Man kan som firma ved valg af ernæringsrig og sund mad bidrage til en sundere livsstil for medarbejderne. Det er til gavn for den enkelte, men også for virksomheden, når sund ernæring og et godt arbejdsmiljø øger produktivitet og medfører lavere sygefravær. Læs om en sund frokostordning her.
Valg af frokostordning med vægt på sund kost
Når man som firma ønsker en frokostordning, som ikke alene har til formål at stille sulten, men også bidrager til medarbejderens sundhed og produktivitet, kan man vælge en frokostordning, der fokuserer på sunde råvarer. Et sundt måltid kan bestå af grøntsager og gerne inden for kålgenren sammensat med proteiner, som kan komme fra kylling eller fisk. Fisk er også med til at give dig vigtige vitaminer og fedtsyrer som Omega-3, der også er godt for hjernen. En anden sund fedtkilde er avokado, og hvis man ønsker at indtage brød til noget sund pålæg, kan man vælge fuldkornsbrød. Foruden ovennævnte fordele ved indtagelse af fisk, er fisken også en kilde til D-vitamin, selen og jod, der ikke optræder i mange andre fødevarer.
Det kan være tidskrævende at undersøge markedet for en sund frokostordning i København, men man kan indhente tilbud eller anvende frokostordningsportaler, som har et rigt kartotek, der kan imødekomme jeres ønsker til en lækker og sund frokostordning.